Op vakantie in Vaduz, hoofdstad van een van Europa’s kleinste landen

Alhoewel het vorstendom niet meer dan 160 vierkante kilometer telt, is het reizen door Liechtenstein meer dan de moeite waard. Een vakantie in Liechtenstein is in elk seizoen mogelijk en biedt meer dan genoeg om zowel cultuurliefhebbers als sportieve vakantievierders tevreden te stellen. Vier je je vakantie in Vaduz, reken dan op historische gebouwen, moderne architectuur, interessante musea en een keur aan winkels en restaurants.

Een vakantie in Vaduz: een onontdekte culturele schatkist

Met een centrum waar je in een paar minuten doorheen loopt, zou je vermoeden dat hoofdstad Vaduz tijdens het reizen door Liechtenstein niet per se de moeite waard is. Toch heeft het stadje een bijzonder rijke culturele schatkist. Wie gedurende zijn vakantie Vaduz bezoekt, telt er naast moderne kantoren en winkels diverse historische woningen en gebouwen. Hoogtepunt van Vaduz is Schloss Vaduz, maar ook zijn musea zijn de moeite van een bezoek waard.

Culinair genot tijdens een vakantie in Liechtenstein

Ondanks de minimale bevolkingsomvang zijn er genoeg bars en restaurants om tijdens een vakantie in Liechtenstein te bezoeken. Een groot deel van de restaurants is in hotels gevestigd, wat vaak de beste plekken om te eten zijn. Een absolute aanrader is Park Hotel Sonnenhof in hoofdstad Vaduz. Een echt nachtleven hoef je tijdens het reizen door Liechtenstein niet te verwachten; zelfs in de hoofdstad is er geen club aanwezig.

De reis naar het vorstendom

Op vakantie naar Liechtenstein? Vliegen naar deze bestemming is niet mogelijk. In plaats daarvan vlieg je naar de Zwitserse hoofdstad Zürich en reis je per huurauto of per trein verder naar Vaduz. Met je eigen auto reis je vanuit Nederland in 8,5 uur naar deze bestemming. Behalve hun culturele en culinaire hoogtepunten hebben Vaduz en Liechtenstein je ook een keur aan winkels te bieden: van boetiekjes tot warenhuizen en souvenirwinkels waar voornamelijk chocola, kaas, houtsnijwerk en zakmessen worden verkocht.