Het weer in Vaduz nodigt het hele jaar door uit voor een bezoek

Vaduz is de hoofdstad van het dwergstaatje Liechtenstein dat centraal in de Alpen ligt. In het op 450 meter boven zeeniveau gelegen Vaduz heerst een landklimaat, wat betekent dat er ’s zomers aangename temperaturen heersen en het ’s winters koud is. Niet zelden wordt het klimaat in Vaduz door de milde temperaturen ook zeeklimaat genoemd. Het weer in Vaduz kent dankzij de voornamelijk zuidenwind hogere minimumtemperaturen dan je zou verwachten voor een stad in Apen. Zodoende is de Liechtensteinse hoofdstad het hele jaar door geschikt voor een bezoek.  

De temperatuur in Vaduz

De zomermaanden in Vaduz zijn aangenaam warm en vochtig. Gemiddeld reikt de thermometer in die maanden overdag tot tussen de 22 en 25 graden. In de warmste maanden van het jaar, juli en augustus, valt de meeste regen. De maanden mei tot en met oktober zijn natter dan de rest van het jaar, alhoewel er in de winter ook relatief veel neerslag -vooral sneeuw- valt. Zelfs in de koudste maanden (december, januari en februari) ligt de dagtemperatuur doorgaans niet onder het vriespunt. Het milde weer in Vaduz wordt veroorzaakt door de Föhnwind uit het zuiden.

De beste reistijd voor Vaduz

Het weer in Vaduz maakt toerisme in deze stad het hele jaar door mogelijk. Wat voor jou de ideale reistijd is, is afhankelijk van hoe je je vakantie precies wilt invullen. Mei tot en met september worden doorgaans als de beste maanden voor cultuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers gezien. De temperaturen zijn dan aangenaam en het wordt er niet snel te warm. Uitschieters naar een temperatuur van dertig graden of hoger komen voor, maar zijn zeldzaam. In het winter is het rond Vaduz heerlijk wintersporten. Het wintersportseizoen in Vaduz loopt van begin december tot half april.